Ο Παπα-Χρήστος για ΟλυμπιακόΕίναι, σίγουρα, ο πιο δημοφιλής ιερέας στη Θεσσαλονίκη και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο παπα-Χρήστος, περί του οποίου ο λόγος, βρέθηκε στη γιορτή για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ και μετέφερε στο SportDog την εμπειρία του από την εκδήλωση. Αποκάλυψε τι είπε ιδιωτικά στον Ιβάν Σαββίδη για το μέλλον του Δικέφαλου, σχολίασε το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη γιορτή και ευχαρίστησε τα "τρελά παιδιά του ΠΑΟΚ", τους οπαδούς δηλαδή, για την αγάπη και τη στήριξή τους. 

 Ακόμα, αναφέρθηκε στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού, που βρέθηκε στην Τούμπα και είδε τον -συγγενή του!- Μήτσιο να μη δίνει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη ρεβάνς που θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κατέβει στο γήπεδο. Ή, αν το κάνει, η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Δικέφαλο να είναι η Κ-20 του συλλόγου. 

 Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα είπε ο παπα-Χρήστος Μήτσιος στο SportDog. 

Διαβάστε τη συνέντευξή του: "Γιορτάσαμε, ξαναθυμηθήκαμε ό,τι υπέροχο ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά θυμηθήκαμε και τα λάθη μας για να μάθουμε από αυτά και να τα διορθώσουμε", μας είπε αρχικά ο παπα-Χρήστος για τη γιορτή των 90 χρόνων και στη συνέχεια αποκάλυψε τι είπε στον Ιβάν Σαββίδη για τα επόμενα χρόνια: "Όταν αγκάλιασα τον Ιβάν Σαββίδη, του είπα ότι στα 100 χρόνια του συλλόγου θέλω να έχουμε συμπληρώσει 10 πρωταθλήματα.

 Το πρώτο που θα πρέπει να βάλουμε στόχο είναι να φτιάξουμε τον ΠΑΟΚ δυνατή και αγαπημένη οικογένεια. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα. Στη σύντομη προσφώνησή μου στη γιορτή, ευχαρίστησα τα τρελά παιδιά του ΠΑΟΚ για την αγάπη τους, την αγκαλιά τους που με δέχονται κάθε φορά και τη συμπαράστασή τους στο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης που επιτελούμε όλοι μαζί με το σωματείο "Κοινωνία αγάπης και προσφοράς - γέροντας Παΐσιος". 

 Τι γεύση σας άφησε η γιορτή; Γιατί ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά γι΄ αυτή την ημέρα. "Χαρά, αυτό μου άφησε εμένα. Το ότι αποχώρησε ο κόσμος, είναι γιατί από μία αστοχία ξεκινήσαμε πολύ αργά. Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούσαν να καθίσουν περισσότερο. 

Ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουμε στις 8 και αρχίσαμε μετά τις 10". Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη γιορτή ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης; Είναι δυνατόν να τον ξέχασαν; "Νομίζω ότι η υπόθεση του Σαλπιγγίδη είναι χαζή όπως τη χειριζόμαστε στον ΠΑΟΚ. Έδωσε πολλά στην ομάδα, αλλά βρέθηκε ανάμεσα σε τραγικές και χαζές ιστορίες του ΠΑΟΚ και πληρώνει χωρίς λόγο λάθη άλλων. Ο Δημήτρης έχει εκλεκτή καρδιά και είναι εξαιρετικό παιδί". Για να περάσουμε και στα αγωνιστικά θέματα, ποιο είναι το σχόλιό σας για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει; "Επειδή ήμουν μέσα στον περίφημο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, νομίζω μας προσβάλει ως κοινωνία ο τρόπος που χειρίστηκαν οι διαιτητές αυτό το ματς. 

Ήταν μπροστά μας το πέναλτι που δεν δόθηκε, ήταν μπροστά μας ο συγγενής μου, ο διαιτητής ο Μήτσιος, όταν δεν σφύριξε την παράβαση. Όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο σοβαρά το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, κι όχι τα μικροσυμφέροντα του καθενός. Τώρα για τον επαναληπτικό, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει να αγωνίζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αλλά αν τελικά βρεθεί στο γήπεδο, μακάρι ο Ιβάν Σαββίδης να κατεβάσει την Κ-20 του συλλόγου". 

Πλησιάζουν τα πλέι οφ. Εκεί τι βλέπετε; "Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει φόρα, να καταλάβει ότι μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα. Πρέπει να αποφασίσει να κάνει άλματα, χωρίς να τον νοιάζουν οι διαιτητές ούτε το σάπιο κύκλωμα. Είμαστε μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα του για ένα καθαρότερο πρωτάθλημα. Είναι μπροστάρης σε αυτή τη διαδικασία και το πληρώνει". Ξεχωρίσατε κάποιον ποδοσφαιριστή για τη φετινή του παρουσία στην ομάδα και θέλετε να πείτε δύο λόγια; "Ονομαστικά δεν θέλω να αναφερθώ. Αλλά ήταν συγκινητικοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που προέρχονται και από τα σπλάχνα της ομάδας μας". Πριν κλείσουμε, κάντε μία ευχή, στείλε ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που σας έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. "Ο παπα-Χρήστος οφείλει πάρα πολλά στις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων. Ενώνω την καρδιά μου και την ψυχή μου πρώτα με όλους τους ΠΑΟΚτσήδες, σε έναν κοινό αγώνα για τους ανθρώπους που υποφέρουν και γίνανε θύματα μίας κρίσεως που και κάποιοι την επεξεγράστηκαν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Όλοι οι τρελοί, όλων των ομάδων, είμαστε μαζί για να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και έναν καλύτερο αθλητισμό. Καλή Ανάσταση σε όλους".

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365