Μπορεί να γίνει παντοδύναμος

Μπορεί να γίνει παντοδύναμος


Το έχει πει ο Ιβαν Σαββίδης πολλές φορές. Απο την πρώτη μέρα που ήρθε. «Θα επενδύσω πολλά όταν θα καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έγραψε και ο γιος του: Θέλουμε τίτλους αλλά καθαρούς.

 Αυτό είναι όλο το ζουμί και η απάντηση σε όσους μπορεί ακόμα, να αμφισβητούν τις προθέσεις του Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Γιαυτό είναι και σημαντικές οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αγώνας που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε, για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης στην ΕΠΟ και την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι απόλυτα λογικό: Γιατί να επενδύσεις πολλά εκατομμύρια όταν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγεις πρώτος ώστε να τα πάρεις πίσω και να έχεις και κέρδος; 

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως οι εξωαγωνιστικές μάχες που δίνει ο Δικέφαλος, είναι το ίδιο σημαντικές, όπως αυτές μέσα στο γήπεδο. Εκεί, μέσα στο χορτάρι βλέπουμε επιτέλους ΠΑΟΚ! Η παρουσία του Βλάνταν Ίβιτς και όλων των υπολοίπων γύρω του, που γνωρίζουν απο ΠΑΟΚ (και τα καλά και τα άσχημα του), έχουν φέρει μια σοβαρότητα, που μεταφέρεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα δεν είναι πλέον αφελής όπως με τον Τούντορ και αφού κοιτάει πρώτα την άμυνα, χτυπάει στην επίθεση κυρίως με τους ταλαντούχους νεαρούς και ταχύτατους μέσους και επιθετικούς. 

Για την σοβαρότητα που έχει ο Βλάνταν Ίβιτς, είχα γράψει και μόλις ανέλαβε, όμως πλέον βλέπουμε και άλλα πράγματα από αυτόν όπως το καλό διάβασμα του αντιπάλου, τις σωστές αλλαγές, την ηρεμία κατά την διάρκεια του αγώνα την οποία μεταφέρει και στην ομάδα. Επίσης υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια για τις προπονήσεις του . Αν αυτά θα φτάσουν, για να βγει πρώτος ο ΠΑΟΚ στα play off και αν είναι αρκετά, για να πάρει ο Σέρβος την ευκαιρία ώστε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία τη νέα σεζόν, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Απο εκεί και πέρα, η ομάδα απέδειξε στα δύο πρώτα ματς των play off, ότι υπάρχει ένας βασικός κορμός που μπορεί πάνω σε αυτόν, να χτίσει, για τη νέα σεζόν και πως με περίπου πέντε δυνατές ενδεκαδάτες προσθήκες, μπορεί να ελπίζει του χρόνου σε επιτυχίες. Γιατί το μεγαλύτερο κέρδος για τους ασπρόμαυρους, θα είναι αυτό: το τέλος της περιόδου, να τους βρει σίγουρους για τους εαυτούς τους και όχι «γκρεμισμένους» όπως τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο έτσι, θα μπορέσει ο Δικέφαλος να χτίσει πάνω σε γερές βάσεις και να ελπίζει σε επιτυχίες. Και αν έρθει τον επόμενο καιρό και η μεγάλη νίκη εκτός γηπέδων, τότε ίσως να μιλάμε για το ξεκίνημα της δημιουργίας ενός παντοδύναμου ΠΑΟΚ.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365