Όχι της ΕΠΟ σε επαγγελματική διαιτησία, απέχουν οι «12» από το πρωτάθλημα!

Όχι της ΕΠΟ σε επαγγελματική διαιτησία, απέχουν οι «12» από το πρωτάθλημα!Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ της ΕΠΟ και των «12» ομάδων της Σούπερ Λιγκ (εκτός των 4 «μεγάλων»), υπήρξε πλήρης διαφωνία από την Ομοσπονδία για μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική. Οι ομάδες μετά την εξέλιξη αυτή δήλωσαν απρόθυμες να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Η πρόταση των 12 ομάδων που εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των ομάδων και του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Γιώργου Μποροβήλου, «έπεσε στο κενό». Από την πλευρά της, η ομοσπονδία απέρριψε την πρόταση στο σύνολό της και αντιπρότεινε τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή και αρχιπαρατηρητή. 

 Μετά το τέλος της συνάντησης, οι 12 ομάδες ενωμένες σε ένα κοινό «μπλοκ», τόνισαν πως η εξέλιξη αυτή τις στρέφει σε… επανάσταση με αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Αναλυτικά η δήλωσή του Πανόπουλου μετά την αρνητική εξέλιξη: «Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ' ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς. 

 Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 - 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Δώστε μας 30 διαιτητές από το... μπάσκετ πάλι το δικό μας και δώστε μας το δικαίωμα έξι από αυτούς. Όλα δικά σας. Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη να λαμβάνει τις οικείες αποφάσεις. Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε. Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν.

 Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων. Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση - δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθρωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα. Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε».

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365