Βαράει "κόκκινο" Γαλλία και Βέλγιο

Σύμφωνα με την Βελγική ιστοσελίδα  DH η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου έχει ενημερώσει όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, αλλά και τη Γαλλία για ενδεχόμενα χτυπήματα οπαδών του ISIS, οι οποίοι έφυγαν από τη Συρία και μέσω Ελλάδος και Τουρκίας έφτασαν σε Γαλλία και Βέλγιο.

Το σχέδιο των Τζιχαντιστών: Συγκεκριμένοι στόχοι, να υπάρξουν πολλά θύματα 
Για το χτύπημα των μαχητών του Ισλαμικού κράτους σε βελγικό έδαφος τρεις είναι οι στόχοι:
  • ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο
  • ένα εστιατόριο – αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ
  • ένα αστυνομικό τμήμα.
Βελγικές αρχές: Το ISIS έχει την ικανότητα να κάνει πράξη τις απειλές του
Μάλιστα το Κέντρο κρίσης και Ασφάλειας του Βελγίου (ΟCAM) διευκρινίζει ότι τα όπλα και εκρηκτικά που είχε ο πυρήνας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες δεν έχουν βρεθεί.
Παράλληλα η ΟCAM επιμένει ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές πρώτος στόχος των τρομοκρατών είναι η Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείουν να συμβεί επίθεση και στη χώρα τους. Μάλιστα τονίζει πως στόχος των μαχητών του ISIS είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα από τις επιθέσεις, ενώ στόχοι τους είναι συγκεκριμένες υποδομές (επικοινωνίες , πυρηνικά εργοστάσια).
Κλείνοντας η OCAM προειδοποιεί πως το Ισλαμικό Κράτος έχει την πρόθεση και την ικανότητα να εκτελέσει τη συγκεκριμένη απειλή.
πηγή: iefimerida.gr


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365