Στελέχη του υπουργείου εθνικής άμυνας στο νέο κανάλι του Ιβάν ΣαββίδηΤριγμούς αναμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει η στήριξη του Πάνου Καμενου στην υποψηφιότητα για δημιουργια καναλιου απο τον Ιβαν Σαββίδη αλλα και ο απκλεισμός του Χρήστου Καλογρίτσα.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έχει από την περασμένη εβδομάδα δηλώσει οτι θα πρέπει να αποκλειστεί από την επόμενη φάση, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του Χρήστος Καλογρίτσας, επειδή είναι εργολάβος δημοσίων έργων! Η κίνηση του υπουργού, προκάλεσε την δυσφορία συνεργατών του πρωθυπουργού, καθώς η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, θεωρείται η πιο φιλική προς την κυβέρνηση. Αλλά κι επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστεύει οτι ο Πάνος Καμμένος προωθεί την υποψηφιότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.


Όπως αποκαλύφθηκε την επομένη της παρέμβασης Καμμένου, στον φάκελο της υποψηφιότητας Σαββίδη, αναφέρεται ότι επτά στελέχη του υπουργού, που απασχολούνται σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις στο κανάλι του! Στο μεταξύ, οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού την Πέμπτη, οτι μπορεί να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις πρώτες τέσσερις, έχει προκαλέσει την οργή όλων των ισχυρών υποψηφίων. “Οι μέτοχοι θα πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα, για να διασφαλίσουν μια θέση σε μια κλειστή αγορά” τονίζουν εκπρόσωποι των καναλιών. “Αν στην συνέχεια η αγορά ανοίξει περισσότερο, τότε θα ζημιωθεί όποιος πλήρωσε ακριβά για να πάρει λίγα”, προσθέτουν προαναγγέλλοντας την απόφαση των νέων καναλαρχών να καταθέσουν αγωγές κατά του δημοσίου, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των αδειών.


Οι ίδιες πηγές τονίζουν εξάλλου, οτι ορισμένα σημεία του διαγωνισμού είναι προβληματικά κι είναι δυνατόν να ευνοήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Για παράδειγμα αναφέρουν, οτι στο τελευταίο κομμάτι της δημοπρασίας είναι πιθανόν να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο εταιρειών που υπέβαλλαν τις υψηλότερες προσφορές, για να κρατήσουν χαμηλά το τελικό τίμημα. Ταυτόχρονα το τελικό τίμημα, υποχρεούται ο ανάδοχος να το καταβάλει σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων μόνο την πρώτη αμέσως. Αυτό σημαίνει οτι του δίδεται η δυνατότητα να αναζητήσει συμμαχίες και επενδυτές από τον κύκλο των χαμένων του διαγωνισμού, καταβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το τελικό τίμημα με χρήματα των άλλων. Μια τέτοια μεθόδευση θα μπορούσε να αποκλειστεί, αν οι ανάδοχοι υποχρεούταν να καταθέσουν εγγυητική επιστολή με το σύνολο του τιμήματος, μέχρι να καταβάλλουν και τις τρεις δόσεις. “Υπάρχουν κι άλλα σημεία που κρατούν θολή την διαδικασία και δημιουργούν πιθανότητες νόθευσης της διαδικασίας” σημειώνουν, προβλέποντας πως έτσι κι αλλιώς και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα κριθεί στα δικαστήρια. Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, ήταν οι τηλεοπτικές άδειες να δοθούν παραμονές δεκαπενταύγουστου, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πολιτικοί κλυδωνισμοί που θα προκαλέσει. Φαίνεται όμως οτι το χρονοδιάγραμμα θα αλλάξει και η κατακύρωση των αδειών θα συμπέσει με την επιστροφή των πολιτικών και των κομμάτων από τις διακοπές και με την έναρξη της νέας πολιτικής σεζόν. To χρονοδιάγραμμα προέβλεπε οτι ο κατάλογος των προεπιλεγέντων θα ανακοινωνόταν την περασμένη Πέμπτη και θα ακολουθούσε προθεσμία δέκα ημερών για την υποβολή ενστάσεων. Εφόσον λοιπόν η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έχει ήδη καθυστερήσει, είναι λογικό να καθυστερήσουν κι όλες οι υπόλοιπες. Ενώ λοιπόν η ημερομηνία της δημοπρασίας είχε αρχικώς οριστεί για τις 12 Αυγούστου, είναι πλέον απίθανο να ξεκινήσει πριν από τις 20 Αυγούστου, με πιο πιθανό να μετατεθεί για το τέλος του μήνα

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365