Φτωχότερο το Κιλκίς και ο ΠΑΟΚ είπαν το τελευταίο αντίο

Βαθειά θλίψη και συγκίνηση στην κοινωνία του Κιλκίς, στον επιχειρηματικό κόσμο, στον χώρο του ποδοσφαίρου και αθλητισμού και σε αρκετούς ακόμη χώρους, στους οποίους αυτός είχε δραστηριοποιηθεί, προκάλεσε το άγγελμα της «αναχώρησης» του Βασίλη Σεργιαννίδη γιά το «δίχως γυρισμό ταξίδι». Ο καταξιωμένος πολιτικός μηχανικός, επιτυχημένος επιχειρηματίας, ξεχωριστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου και αθλητισμού, ιδρυτής, ιθύνων νους και «ψυχή» της βιομηχανικής περιοχής του Κιλκίς και ευεργέτης τούτου του ακριτικού τόπου απεβίωσε την Δευτέρα 4.7.16 στο γραφείο της επιχείρησής του, της «Πρεκονστρούκτα» ΑΕΒΤΕ από καρδιακή ανακοπή, σε ηλικία 79 ετών, έχοντας αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας.

*φωτο απο ιστοσελίδα inpaok.comΨηφίσματα γιά τον Β.Σεργιαννίδη Της ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διαχείρισης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς Α.Ε» εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του μέλους του Βασίλειου Σεργιαννίδη, επί χρόνια Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της εταιρείας. Ο Βασίλειος Σεργιαννίδης εμπνευστής της αυτοδιαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς από τους εγκατεστημένους επιχειρηματίες, υπήρξε ο στυλοβάτης για την ίδρυση και λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς. Προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον νομό αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και έντονο κοινωνικό έργο και η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτη. Ο επιχειρηματικός κόσμος και το Κιλκίς είναι πιο φτωχό μετά τον θάνατο του Βασίλειου Σεργιαννίδη και εναπόκειται σ’ όλους μας να συνεχίσουμε το έργο προσφοράς και δημιουργίας του εκλιπόντος. Του επιμελητηρίου Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επίλεκτου μέλους του και τ. Προέδρου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Π. ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ και αφού άκουσε τον Πρόεδρο κ. Παύλο Τονικίδη ο οποίος εξήρε την εμβληματική μορφή του μεταστάντος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ • Να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του μεταστάντος. • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο Κιλκίς. • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεταστάντος στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. • Να κατατεθεί ποσό αντί στεφάνου στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς. • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο. Toυ εμπορικού συλλόγου Για την απώλεια του ΙΔΡΥΤΗ της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ 

– Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ AEBTE και πρώην Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζουμε ως Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας. Ο εκλιπών με την τεράστια προσφορά του στην ελληνική και δη στην τοπική μας κοινωνία άφησε ανεξίτηλη την «σφραγίδα» του ως ενός εκ των πλέον σημαντικών παραγόντων του νομού, με μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη συνολική προσφορά και αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.» Του Γ.Γεωργαντά Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 έκλεισε τυπικά ένα κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου μας. Μόνο τυπικά όμως αφού ο Βασίλης Σεργιαννίδης δεν θα σβήσει από τη μνήμη και την καρδιά μας. Η επιχειρηματική του παρουσία στο νομό άλλαξε άρδην τα μέχρι τότε δεδομένα. Και για δεκαετίες η επιχειρηματική του δράση καταξίωσε την έννοια του Επιχειρείν στην τοπική κοινωνία, αλλά και Πανελλήνια. Παράλληλη με την λαμπρή του επιχειρηματική δράση ήταν και η παρουσία του στα κοινά σε όλο τους το φάσμα. Μία δράση που τον έκανε ακόμη πιο προσιτό ακόμη πιο αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Ελαφρύ το χώμα Αιωνία του η μνήμη Των Α.Βεργίδη, Π.Θωμαϊδη, Μ.Καραμισάκη, Κ.Γιαννόπουλου Το άγγελμα του θανάτου του Βασίλη Σεργιαννίδη προκάλεσε θλίψη και παράλληλα ένα αίσθημα αγωνίας σε όλους τους πολίτες του νομού. Θλίψη γιατί το Κιλκίς έχασε έναν δικό του άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο μας, αλλά και αγαπήθηκε απ’ αυτόν. Αγωνία γιατί σε τέτοιες εποχές πραγματικής μάχης για τη χώρα, η παρουσία ανθρώπων σαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, θα ήταν πολύτιμη.

 Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, με σχέδιο, με τόλμη. Στοιχεία που έκαναν τον Βασίλη Σεργιαννίδη ξεχωριστό και σπουδαίο. Από τέτοιους ανθρώπους μπορεί να εμπνευστεί η κοινωνία μας και, ιδιαίτερα, η νέα γενιά, προκειμένου να οπλισθεί με κουράγιο κι αισιοδοξία, ώστε να μπει και πάλι σε δρόμους δημιουργίας, οδηγώντας τη χώρα σε ασφαλή νερά. Παράλληλα, βέβαια ο Βασίλης Σεργιαννίδης αποτελούσε και παράδειγμα μετοχής και προσφοράς σε όλο το φάσμα των κοινωνικών πραγμάτων. Φορείς διαφορετικών δράσεων, αλλά και μεμονωμένα άτομα, έχουν απολαύσει το έντονο ενδιαφέρον και την αρωγή του, πολλές φορές χωρίς καν αυτή να ζητηθεί. Τον ευχαριστούμε και θα τον θυμόμαστε για πάντα. Του Δ.Σισμανίδη Η τοπική κοινωνία αποχαιρετά με θλίψη το Βασίλη Σεργιαννίδη, τον Πατριάρχη της Κιλκισιακής βιομηχανίας ο οποίος σηματοδότησε με τη δυναμική του παρουσία την αναπτυξιακή πορεία του νομού Κιλκίς. Ο εκλιπών υπήρξε ένας ακούραστος και μαχητικός πρωτεργάτης για την ίδρυση της Βιομηχανικής Περιοχής στο Σταυροχώρι, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με το Κιλκίς, την επενδυτική δραστηριότητα και την κοινωνική προσφορά σε κοινωφελείς σκοπούς. Υπηρέτησε το β” γενή τομέα ανάπτυξης μέσα από σημαντικές θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς της Διαχειριζόμενης Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς με πρόταγμα την ωφέλεια του νομού. Το κενό που αφήνει η αδόκητη απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο. Ο Βασίλης Σεργιαννίδης όμως θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας γνήσιος ευπατρίδης, ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα που ταύτισε τη ζωή του με τη ΒΙ.ΠΕ και το Κιλκίς. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Του Χ.Γκουντενούδη Η εκδημία του Βασίλη Σεργιαννίδη στερεί από τον τόπο μας αλλά και από τη χώρα έναν άνθρωπο της δράσης, της καινοτομίας, της τόλμης, της ακατάπαυστης δουλειάς και της προσφοράς. Παράλληλα στερεί από όλους μας μια διαρκή παρουσία στα καθ’ ημάς κοινά πράγματα. Τα στοιχεία αυτά που κατ’ εξοχήν χαρακτήριζαν τον Βασίλη Σεργιαννίδη, είναι αυτά που ο τόπος, η χώρα και η κοινωνία έχουν σήμερα περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Ο εκλιπών είχε «πολιτογραφηθεί» στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως Κιλκισιώτης Πολίτης. Τόσο λόγω της πολύχρονης και πολυσχιδούς επιχειρηματικής του δράσης και των θέσεων εργασίας που είχε δημιουργήσει, αλλά κυρίως λόγω της αδιάλειπτης επαφής του με την κοινωνία, τους φορείς και τους πολίτες σε όλο το νομό. Ο Βασίλης Σεργιαννίδης αγάπησε τον τόπο μας και το απέδειξε έμπρακτα. Και ο τόπος μας όμως τον αγάπησε με αποτέλεσμα το «ισοζύγιο» να είναι δίκαιο. Αυτός ο τόπος και εμείς οι άνθρωποί του, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ελαφρύ το χώμα. Ο Δήμος Παιονίας αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντα, θα ενισχύσει οικονομικά το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας για αγορά φαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού. Της ΝΟΔΕ/ΝΔ Για την απώλεια του ΙΔΡΥΤΗ της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ 

– Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ AEBTE εκφράζουμε ως Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας. Ο εκλιπών με την τεράστια προσφορά του στην ελληνική και δη την τοπική μας κοινωνία αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Του Α.Καζαντζίδη Για τον θάνατο του Προέδρου της εταιρείας ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗ εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου. Η πολυσχιδής προσωπικότητα του ανδρός και η τεράστια προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο γεμίζει με βαθύτατη θλίψη όλο το νομό μας. Αιωνία η μνήμη. Του Χ.Τουτουντζίδη Ήταν 19 Αυγούστου 1999 όταν γνώρισα τον Σεργιαννίδη και δικηγόρος τριών εβδομάδων χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να μου αναθέσει την νομική εκπροσώπηση της εταιρίας του, ορόσημου για όλο το επιχειρηματικό Κιλκίς. Υπήρξε εν πολλοίς δάσκαλος στην καλλιέργεια της νομικής μου σκέψης, γιατί ήταν ένας άνθρωπος πολυτάλαντος και πολύπλευρος. Αφήνει το θετικό σημάδι στον τόπο και είναι μία μεγάλη απώλεια για το Κιλκίς και όχι μόνο. Τέτοιοι άνθρωποι οδήγησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα χρειαστούμε αυτές τις δύσκολες ώρες πολλούς αντίστοιχους δημιουργικούς συντοπίτες μας. Αιωνία του η μνήμη. 

 Του Κιλκισιακού Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ μετά το θάνατο του τέως Προέδρου και ευεργέτη του Συλλόγου Βασίλειου Π. Σεργιαννίδη Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016 και αποφάσισε ομόφωνα: 1. Να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στη νεκρώσιμη ακολουθία. 2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του. 3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο επίσημο αγώνα της ομάδος. 4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τύπο. Της «Τέχνης» Το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως σήμερα 5 Ιουλίου 2016 και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για το θάνατο του Βασίλη Σεργιαννίδη, που υπήρξε ευεργέτης του φορέα μας και να ακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία αυτού.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365