Ξυλο στο ξενοδοχείο που θέλει να αγοράσει ο ΙβάνΧαμός με τον πλειστηριασμό του Athens Ledra. Η παρέμβαση του ΕΠΑΜ οδήγησε στην αναβολή του σημερινού πλειστηριασμού του ξενοδοχείου Athens Ledra. Μαλιστα φημολογια αναφέρει οτι ο επενδυτης (μεσω απεσταλμένων) ειναι ο Ιβαν Σαββιδης


Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από έναν επενδυτή αλλά η διαδικασία σταμάτησε από τους διαδηλωτές. Η διαδικασία δεν υλοποιήθηκε λόγω εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) στο χώρο που θα διενεργούνταν ο πλειστηριασμός του Athens Ledra. Ένας ενδιαφερόμενος  δεν κατάφερε να καταθέσει προσφορά επειδή υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπων του ΕΠΑΜ. Ο πλειστηριασμός θα επαναληφθεί στη μισή τιμή σε δύο μήνες. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν τα 47,8 εκατ. ευρώ. 

 Μέλος του ΕΠΑΜ δήλωσε πως εμποδίζουν όλες τις σχετικές διαδικασίες με τους εργαζόμενους να αναφέρουν πως η κίνηση αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση, υπέρ τους. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν επίσης πως η μόνη τους ευκαιρία να αποζημιωθούν, είναι να γίνει ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου κανονικά. Το ξενοδοχείο Athens Ledra έχασε πριν δυόμισι χρόνια την επωνυμία (brand) Marriott, με το οποίο καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, καθώς τερματίστηκε η 30ετής συνεργασία με τον ομώνυμο αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό. Η επιχείρηση αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά τον θάνατο του δημιουργού της Γ. Παρασκευαΐδη το 2007. Η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία «ΑΣΤΥ ΑΞΤΕ» είχε υποβάλει αρχικά αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη. Κατόπιν το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το ξενοδοχείο λειτουργούσε για περίπου 2,5 χρόνια με την επωνυμία Athens Ledra. 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365