Ρώσοι ιδιοκτήτες: "Ο Σαββίδης πολεμάει το κατεστημένο"Αφιέρωμα στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη δημοσίευσε η ιστοσελίδα russianfootballnews.com στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που αναρτούν για τους ρωσους επενδυτες που έχουν υπο την ιδιοκτησία τους ομάδες του εξωτερικού

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα  με τίτλο ο Σαββίδης πολεμάει το κατεστημένο αναφέρει: 
Οι προσδοκίες υπήρξαν τεράστιες απο τον κόσμο απο την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε την ελληνική ομάδα ΠΑΟΚ το 2012. 

Ο σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη δεν εχεικερδίσει το πρωτάθλημα από το 1985, και σιγά-σιγά προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακο, ομάδα που  έχει κερδίσει 43 πρωτάθληματα. Ο Σαββίδης γέννημα θρέμμα πόντιος γεννήθηκε σε ελληνική συνοικία της πρωην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γεωργίας το 1959. Αφού υπηρέτησε στο στρατό, μετακόμισε στο Ροστόφ επί του Ντον, όπου βρήκε δουλειά στο εργοστάσιο Donskoy Tabak. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, και το επακόλουθο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων στη Ρωσία στις αρχές της δεκαετίας του 1990,  ο Σαββίδης αγόρασε την εταιρία και έγινε ένας απο τους πιο πλούσιους Ρώσους. 

Η ενασχοληση του αφορά αρκετές επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων της Agrokom Group, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Ρωσίας, ενω ο Ιβαν Σαββίδη το 2003 εξελέγη στο ρωσικό κοινοβούλιο, ως μέλος του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία,αξίωμα που κατείχε μέχρι το 2012. 

 Τον Ιούλιο του 2002, έκανε αίσθηση την πρώτη του παρουσία του ως πρόεδρος της FC Ροστόφ, ομαδα που έφτασε στον ρωσικό τελικό του κυπέλλου το επόμενο έτος. Ο. Σαββίδης άφησε το Rostov το καλοκαίρι του 2005.

Το 2012, π ξαναμπήκε στην ποδοσφαιρική  σκηνή,αγοραζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκεινη την χρονιά δήλωσε στα ΜΜΕ  "Θέλω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να με αγαπήσουν για τις ηγετικές ικανότητες μου, όχι για τα λεφτά μου», είπε ό, τι, υπονοώντας ότι δεν θα είναι το είδος του ιδιοκτήτη που θα ξοδεύει τα εκατομμύρια στο κυνήγι για την επιτυχία και τίτλους.

 Ωστόσο, ο ίδιος δαπάνησε το ποσο των  € 22.200.000,  για την εξόφληση του χρέους του συλλόγου. Ο  Σαββίδης προσέγγισε τις υπάρχουσες δομές του ελληνικού ποδοσφαίρου, και προσπάθησε για την εξυγίανση, σε μια προσπάθεια να κάνει τόν ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί.  Ο "Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο," ανέφερε η δημοσιογράφος Έλενα Μπουντου.

Το δημοσιευμα καταλήγει οτι ο  φιλόδοξος Σαββίδης σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος ιδιοκτήτη, και ενώ παραμένει αδύνατο να προβλέψουμε τίποτα για το μέλλον, δύο αγαπημένα του κλαμπ του θα μπορούσαν να γνωριστούν μεταξύ τους σε ευρωπαϊκό τουρνουά αργά ή γρήγορα.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365