Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων στο Ρίο
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι Έλληνες αθλητές αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα τις πρώτες προσπάθειές τους. Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών για το Σάββατο. Σήμερα ξεκινά κι επίσημα το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών, στην προσπάθειά τους για μία διάκριση στο Ρίο. Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν και οι αθλητές μας είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15:30 με τον Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος θα αγωνιστεί στον τελικό της ποδηλασίας δρόμου. Παρά την ατυχία που είχε ο Έλληνας ποδηλάτης στην προετοιμασία, όταν έσπασε την κλείδα του, είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί στην ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα, γεμάτη κλίσεις και υγρούς δρόμους. Ακολουθούν ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Βλάσης Μάρας, οι οποίοι θα αγωνιστούν στα προκριματικά των κρίκων και του μονόζυγου αντίστοιχα.

Οι δύο αθλητές θα συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο, στον οποίο πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν και πιο αυστηρούς κριτές, στόχος τους όμως παραμένει η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Πρώτος θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του ο Πετρούνιας, ο οποίος μετά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό. Στη συνέχεια παίρνει σειρά ο Μάρας, που θα εκτελέσει το πρόγραμμά του στο μονόζυγο, το οποίο θα έχει βαθμό δυσκολίας 6.80 και θα έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό του Ευρωπαϊκού στο Μπακού, που το χάρισε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Την ίδια περίπου ώρα θα ξεκινήσει και η κωπηλασία, η οποία θα διεξαχθεί στη λίμνη Rodrigo de Freitas, με τις Κατερίνα Νικολαλαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη να συμμετέχουν στο διπλό σκιφ γυναικών.

Οι δύο ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 θα έχουν ως αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία, την Τσεχία και την Αυστραλία στην τρίτη προκριματική σειρά και στόχος τους είναι μία εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγεί απευθείας στον ημιτελικό. Σε περίπτωση που τερματίσουν στην τέταρτη θέση, θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να προκριθούν, μέσω του επαναληπτικού. Στη συνέχεια σειρά παίρνει η τετράκοπος άνευ ελαφρών βαρών, που πήρε τη θέση των Ρώσων, οι οποίοι αποκλείστηκαν λόγω ντόπινγκ. Οι Σπύρος Γιάνναρος – Παναγιώτης Μαγδανής – Στέφανος Ντούσκος – Γιάννης Πέτρου, θα βρουν απέναντί τους τις ομάδες από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Δανία. Όπως και στις γυναίκες, οι Έλληνες αθλητές πρέπει να βρεθούν στην πρώτη τριάδα για να προκριθούν απευθείας στα ημιτελικά, διαφορετικά θα πρέπει να αγωνιστούν σε επαναληπτικό. Στα ομαδικά αθλήματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών στο πόλο, θα αντιμετωπίσει την πιο αδύναμη Ιαπωνία, θέλοντας να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της ενόψει των δύσκολων αγώνων με Σερβία και Ουγγαρία που ακολουθούν. Το πρόγραμμα της πισίνας συνεχίζεται με τέσσερις Έλληνες κολυμβητές. Η Άννα Ντουντονάκη και η Κριστέλ Βουρνά στα 100 μ. πεταλούδα στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 400 μ. ελεύθερο και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 100 μ. πρόσθιο.
CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365