Λουτσέσκου: «Πρέπει να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα»

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ


Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέλυσε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε δηλώσεις του κατά τη διάρκειας της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της Ξάνθης. 

 Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ρουμάνος τεχνικός: «Είμαι πολύ χαρούμενος από την δουλειά που έκαναν οι παίκτες μου. Ήταν μία καλή δουλειά τόσο εδώ όσο και στη Βουλγαρία. Είμαι ικανοποιημένος από την συμμετοχή των καινούργιων παικτών στην προπόνηση. Όπως επίσης και από τη συμμετοχή των νέων παικτών που αποκτήθηκαν φέτος στην προετοιμασία. Γενικά θα ήθελα να ξέρετε στόχος μου είναι να προπονώ την ομάδα κι όχι να δίνω βάση στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων αυτό το διάστημα. Πριν από κάποια φιλικά είχαμε διπλές προπονήσεις και πολλές φορές και το πρωί της ίδιας μέρας των φιλικών υπήρχαν προπονήσεις. Παράλληλα προσπάθησα να εξηγήσω και στους παίκτες πως θα βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν μέσα στη χρονιά. Και στη φυσική κατάσταση και στην τακτική κάναμε καλή δουλειά και θέλαμε όλοι οι παίκτες να έχουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά. Ένα άλλο σημείο ήταν οι παίκτες να παίξουν μεταξύ τους και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν μία καλή “χημεία” μεταξύ τους. Αυτή είναι η γενική όψη της προετοιμασίας μας και οι στόχοι που είχαμε κατά τη διάρκεια αυτής. Στα φιλικά παιχνίδια δεν μας ενδιέφεραν πρωτίστως τα αποτελέσματα. Αλλά πάντα όταν υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα – νίκη – η ομάδα βελτιώνει την αυτοπεποίθησή της. 

Κερδίσαμε 4 φορές, ήρθαν ισόπαλα τα 2 κι είχαμε χάσει μόλις ένα, πολύ καλύτερα αν την συγκρίνουμε με την περσινή χρονιά».

 Για το αν επηρεάζονται τα πλάνα του μία πιθανή αναβολή του πρωταθλήματος: «Δεν θέλω να εισχωρήσω μέσα στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι η δουλειά μου αυτή, αλλά από τεχνικής πλευράς θέλω να πω την άποψή μου. Ειλικρινά πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχει καλύτερη παρουσία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Υπάρχουν ποιοτικές ομάδες και παίκτες. Δεν είναι δυνατόν σε μία διοργάνωση το τελευταίο ματς να είναι στις 17 Απριλίου και το πρώτο της επόμενης σαιζόν στις 15 Σεπτεμβρίου. Πέντε ολόκληρους μήνες μετά! Δεν είναι μόνο προπονητικό το θέμα, αλλά το θέμα της σωστής προετοιμασίας της νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών. Αν δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να δώσει κανείς το καλύτερο του εαυτού του. Μία διοργάνωση είναι καλή όταν υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν καταλαβαίνω τα play off, στα οποία παίζουν μόνο τέσσερις ομάδες και οι υπόλοιπες πρέπει να σταματήσουν για να ξεκινήσουν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Σε όλα τα πρωταθλήματα, όλες οι ομάδες γνωρίζουν πότε θα τελειώσουν οι υποχρεώσεις τους και πότε θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα. Αυτό κάνει ζημιά στη νοοτροπία των παικτών και των ομάδων. Και για να κλείσουμε, θέλω και πιστεύω πως όλοι οι παίκτες και οι προπονητές, θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365