Σαββιδης: "Στόχος μου οι υψηλές τιμές και το καταφερα"


Την ικανοποίηση του σχετικά με τα χρήματα που θα αδράξει το Ελληνικό δημόσιο εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης με δηλώσεις του μετά το πέρας της δημοπρασιας

Ειμαι αρκετά χαρούμενος που οι 4 άδειες έφεραν πάνω από 200 εκ. ευρώ στο κράτος. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές και ελπίζω με αυτά τα έσοδα να βοηθήσουν τους συνταξιούχους, τους ανασφάλιστους και τους υπερήλικες Πόντιους. Ο χορός των media με ενδιαφέρει αλλά έχω μια ξεκάθαρη άποψη για το πόσο κοστίζει και ξεφεύγουμε κατά πολύ από την αξία αυτής της άδειας. Μόλις το κατάλαβα προχώρησα σε μια εναλλακτική λύση και είδαμε πως πλήρωσαν για τις άδειες 50 εκ. ευρώ ενώ υπολόγιζαν 2 με 3 εκ.», ανέφερε αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης κατά την αποχώρησή του από τη Γενική Γραμματεία.
Για το αν υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των υποψηφίων: «Δεν βλέπαμε ο ένας τον άλλον. Οι μόνες αντιδικίες ήταν με τους αστυνομικούς. Ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα, ζητούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα και δεν το επέτρεπαν». Για την προσφορά του: «Έφτασε μέχρι το νούμερο που έπρεπε. Όταν βγήκα στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά, αυτό σημαίνει πως εκπλήρωσα την αποστολή μου». Κλείνοντας ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: «Αυτές οι 60-70 ώρες προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι οδηγεί τους ανθρώπους σε τόσα μεγάλα νούμερα. Εσείς ξέρετε τι τους οδηγεί. Δεν είναι καθαρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Κάποιοι έσωζαν τα κανάλια του και έγιναν στρατηγικά λάθη. Δύο μέρες πριν το διαγωνισμό συζητάγαμε ποιος είναι ο Σαββίδης και είπα στον εαυτό μου πως αν δεν πάρω την άδεια θα κάνω τα πάντα για να πληρώσουν όσο περισσότερο μπορούν αυτοί. Δεν είμαι χαμένος, αλλά κέρδισα. Στο ποσό των 20εκ. ευρώ προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει. Προσπαθούσαμε μέσα από το χρόνο που χρειάζεται να καταλάβουμε πόσες κινήσεις έγιναν. Για την 2η άδεια υποθέταμε πως το ξεκίνημα θα ήταν στα 32εκ. ευρώ και δεν κάναμε λάθος. Έπρεπε να καταλάβουμε τι θα συνέβαινε στην 3η άδεια και στην 4η στόχος ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή να είμαστε στο χώρο των media είναι βέβαιο. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν. Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε το λιγότερο, έπρεπε να πληρώσει το περισσότερο. Συνολικά είμαι ικανοποιημένος γιατί αν θα έφευγα μόνο από τις τιμές που έχουν επιχειρηματική λογική θα ήταν δυσάρεστο. Το λέω ξανά στην τελική φάση εγώ έκανα το επόμενο βήμα και την τελική προσφορά και το έκανα δύο φορές. Αν το έβλεπε κάποιος θα καταλάβαινε πως στόχος μου ήταν οι υψηλότερες τιμές και αυτό κατάφερα. Βοήθησαν τον προϋπολογισμό με αυτά τα χρήματα»

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365