Αδωνις Γεωργιάδης: "Στημένος ο Σαββίδης"

Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνις γεωργιαδης


Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και για τον ρόλο που έπαιξε ο Ιβάν Σαββίδης στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης:

 Για το ποιον στοχοποιεί η ανακοίνωση της ΝΔ: «Η ανακοίνωση στρέφεται εναντίον της επιτροπής που ήλεγξε και βρήκε εντάξει το πόθεν έσχες του κ Καλογρίτσα και τελικά μόνο εντάξει δεν ήταν. Οπότε η εν λόγω επιτροπή δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να διεξάγει ελέγχους πόθεν έσχες, άρα ό,τι πόρισμα και να βγάλει για τον κ. Σαββίδη για εμάς θα είναι διφορούμενο.» 

 Για τον Ιβαν Σαββίδη: Υπάρχουν τρία ζητήματα. Πρώτον, να διευκρινίσει τι εννοούσε ότι λειτούργησε ως «λαγός». Ποιο το συμφέρον του κ. Σαββίδη να ανεβάσει το τίμημα με τα μηδενικά χτυπήματα; Είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Σήμερα μάθαμε από τον κ. Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε μια συμφωνία με μέλη της κυβέρνησης που δεν αποδείχθηκε ισχυρή. Αρα έχουμε έναν διαγωνισμό που τουλάχιστον ένας εκ των εμπλεκομένων, μετά από όσα είπε ο κ. Κούλογλου, αποδείχθηκε ότι ήταν στημένος. Αμα, λοιπόν, ήταν στημένος με έναν, μήπως ήταν στημένος και με δεύτερο; Δεύτερον, ο φάκελος του κ. Σαββίδη περιείχε επτά ονόματα στελεχών των ΑΝΕΛ, ως στελέχη του νέου σταθμού. Να μας εξηγήσει ο κ. Σαββίδης αν είχε κάποια συμφωνία με τον κ. Καμμένο. Σε έναν διαγωνισμό αν υπάρχει συμφωνία με εμπλεκόμενο κόμμα και μάλιστα κυβερνητικό, τότε ο διαγωνισμός δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κ. Σαββίδης; Τρίτον, είπε ο κ. Σαββίδης ότι θέλει να αγοράσει και τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς που κλείνουν και να διασώσει τις θέσεις όλων των εργαζομένων τους. Εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι λέει: «να μην ανησυχούν όσοι χάσουν τη δουλειά τους και είναι κατά του Τσίπρα, θα τους πληρώσω εγώ». 

Έχει λεφτά για ξόδεμα ο κ. Σαββίδης; Έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους η Ελλάδα, θα τους σώσει όλους ο κ. Σαββίδης; Αυτά που λέει δεν είναι λογικά πράγματα. Αν έχει συμφωνία με την κυβέρνηση να βγει και να το πει τίμια. Αν έχει, τότε ο διαγωνισμός είναι άκυρος. 

 Για το αν ο Ιβάν Σαββίδης είναι στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης: «Ο κ. Σαββίδης οφείλει να απαντήσει σε αυτά που σας είπα. Σαν πολιτικός, λέω ότι για να έχει κάποιος κανάλι στην Ελλάδα πρέπει να είναι αδέκαστος και αντικειμενικός. Αναρωτιέμαι αν είναι στημένος από την κυβέρνηση. Μπορεί να βγει και να πει ότι τα δημοσιεύματα για τα στελέχη των ΑΝΕΛ είναι ψευδή, ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου για το ανέβασμα του τιμήματος των αδειών. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει ένας διαγωνισμός με την ιδέα ότι τον κ. Σαββίδη τον έχει στήσει ο κ. Παππάς όπως έγινε με τον κ. Καλογρίτσα. Η έστησε τον κ. Καλογρίτσα ο κ. Παππάς και τον κ. Σαββίδη ο κ. Καμμένος.» Για το αν ο Ιβαν Σαββίδης είναι στημένος από την κυβέρνηση: «Αρχικά ο φάκελος του κ. Σαββίδη είχε απορριφθεί και μετά η επιτροπή δέχτηκε τις ενστάσεις του. Ξέρω εγώ αν αυτές οι ενστάσεις που δέχτηκε η επιτροπή του κ. Παππά είναι αληθείς; Εγώ δε λέω να μην πάρει άδεια ο κ. Σαββίδης. Να πάρουν όλοι άδεια. Εμένα με φοβίζουν τα τέσσερα κανάλια. Αν κάνει κάτι στη βουλή και ενοχλήσεις έναν καναλάρχη και σε κόψει, η ζημιά δεν είναι μεγαλύτερη αν υπάρχουν λιγότερα κανάλια; Εγώ δεν θέλω οι καναλάρχες, όποιοι κι αν είναι αυτοί να έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στο πολιτικό μας σύστημα.» 

 Για το τηλεοπτικό τοπίο επί Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Καραμανλής έκανε μια τίμια προσπάθεια να αποκλείσει τους εργολάβους, οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν κανάλια, το ξεκαθαρίζω. Όμως μέσα στην αναρχία του, το σύστημα είχε μεγαλύτερη δημοκρατία από αυτό που πάει να κάνει τώρα ο κ. Παππάς, επειδή δεν υπήρχε έλεγχος και υπήρχαν πολλοί σταθμοί, εγώ σαν βουλευτής μπορούσαν να τσακωθώ με όποιον καναλάρχη ήθελα. Δε θέλω μια δημοκρατία στην οποία τέσσερις άνθρωποι θα καθορίζουν ποιοι θα εκλέγονται βουλευτές.» 

 Για τον έλεγχο στο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη που θα διενεργήσει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση: «Δεν αφορά προσωπικά τον κ. Σαββίδη η αναφορά. Εφόσον υπέβαλλε μηδενικές προσφορές, δεν πρέπει να υποβάλλουμε κάποια ερωτήματα; Το ίδιο μας ενδιαφέρουν όλοι οι καναλάρχες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην επιτροπή του κ. Παππά, θεωρούμε τον διαγωνισμό άκυρο και ενημερώνουμε τον κάθε επιχειρηματία που βάζει τα λεφτά του ότι εμείς θα δώσουμε κι άλλες άδειες. Οσες χωράει το φάσμα, 16 άδειες. Το τίμημα θα είναι τέτοιο ώστε το κράτος να μη χάνει λεφτά. Θα το αποφασίσει το ΕΣΡ. Και επειδή ο κ. Σαββίδης είναι Πόντιος, να βγει να πει τι συμβαίνει. Τίμιες κουβέντες».

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365