Αλλάζει ο πίνακας διαιτητών

MPIKAS"Μετά από υπόδειξη της FIFA και της UEFA ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει πλήρως την αναθεώρηση πινάκων, τον ορισμό των παρατηρητών και των διαιτητών σε όλες τις κατηγορίες. Δεν θα ισχύσει πλέον το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο". Με τον τρόπο αυτό ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τη νέα σελίδα και για την ελληνική διαιτησία αλλά και το τέλος για την ελληνική εκδοχή του ισπανικού μοντέλου. 

 Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έπιασε αμέσως δουλειά, καθώς είχε ήδη συνάντηση με τους Δημήτρη Καλύβα και Γιάννη Τσαχειλίδη που προορίζονται για μέλη της ΚΕΔ. Οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Δημήτρης Νταμπώσης και Χρήστος Γενναίος, μέλη της ΚΕΔ, θα αποτελέσουν παρελθόν, το ίδιο και οι Δημήτρης Σαραϊδάρης, Δημήτρης Γκρούτσης που έκαναν τους ορισμούς το τελευταίο διάστημα, ως εκπρόσωπος της Super League ο πρώτος, ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ο δεύτερος. Ο Δημήτρης Καλύβας και ο Γιάννης Τσαχειλίδη είναι γνωστοί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καθώς ήταν παλιότερα στην επιτροπή. Ο Καλύβας είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους τον Αύγουστο του 2013 στην Φυλή μετά από τεστ διαιτητών. Τον Οκτώβρη του 2014 είχε αντικατασταθεί από την Επιτροπή. 

 Ο Γιάννης Τσαχειλίδης, είχε την ευθύνη του ορισμού των διαιτητών στην μεγάλη κατηγορία από τις 25 Ιουλίου 2015 - διαδεχόμενος τον Χριστόφορο Ζωγράφο - μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ενώ παράλληλα ήταν και αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Είχε παραιτηθεί, όταν είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας. Τον Γενάρη του 2014 είχε δεχθεί επίθεση από άγνωστο κοντά στο σπίτι του όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό του και σταμάτησε σε φανάρι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. 

Ο δράστης κατέβηκε από μηχανή που ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και του έριξε σπρέι! Ο Τσαχειλίδης αντέδρασε και κατάφερε να διαφύγει από την πόρτα του συνοδηγού ενώ ο δράστης προσπαθούσε να τον κρατήσει εντός του οχήματος. Ο νέος πίνακας διαιτητών αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη και θα είναι από μηδενική βάση όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Μπίκας. Το 2001 όταν ο πρώην διεθνής ρέφερι από την Χαλκιδική και νυν διεθνής παρατηρητής διαιτησίας είχε αναλάβει την ΚΕΔ μαζί με τον Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Μάλαμα Τεβεκέλη, σταδιακά είχε αλλάξει τον πίνακα των διαιτητών και είχε... διώξει τους 23 από τους 26 ρέφερι! Το 2007 είχε αναλάβει εκπρόσωπος της Super League στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησία, υπεύθυνος για τους παρατηρητές διαιτησίας. Την Πέμπτη ο Γιώργος Μπίκας θα κάνει ντεμπούτο στους ορισμούς με τους διαιτητές της 10ης αγωνιστικής στην οποία υπάρχει και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365