Σαββιδης: " Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ άλλαξε ποιοτικα"Ακολουθεί το δεύτερο απόσπασμα των δηλώσεων του Ιβάν Σαββιδη:


Σήμερα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίμονης δουλειάς μας:

Παρά την οικονομική κρίση που μαστιγώνει όλη τη χώρα και συνεπώς μειώνεται ο αριθμός των διαφημίσεων, τα έσοδα του ΠΑΟΚ από τους χορηγούς για τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκαν κατά 34%. Είναι πολύ ή λίγο; Ανάλογα πως θα το κρίνει κανείς. Εμείς βαδίσαμε στον δρόμο της δημιουργίας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι κακή δυναμική και η κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει αντιστοιχεί σε γενική στρατηγική.

Ενισχύσαμε το εμπορικό σήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διατηρώντας τους βασικούς χορηγούς και προσελκύοντας νέες εταιρείες. Αλλά, όπως είχα πει και προηγουμένως, είμαι μαξιμαλιστής και ενδεχομένως λίγο παιδικά, έτσι είναι η αντίληψή μου για τον κόσμο και μη νομίζετε ότι και εσείς δεν διατηρείτε αυτή την παιδικότητα στην ψυχή σας, (οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εξάλλου χαρακτήριζαν τους Έλληνες ως ανθρώπους που χαίρονται τη ζωή σαν μικρά παιδιά) και σε εμάς τους μεγάλους, ώριμους, επιτυχημένους ανθρώπους υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα ζούμε σαν μικρά παιδιά. Πρόσφατα έμαθα τα πρωτοφανή συμβόλαια χορηγίας των Nike και Adidas με τις Chelsea και Manchester United, πάνω από 1 δισεκατομμύριο για 10 χρόνια! 88 εκατομμύρια το χρόνο για τη Μάντσεστερ και η Τσέλσι πάνω από 70 εκατομμύρια περίπου το χρόνο. Είναι τεράστια ποσά χρηματικά. Και βεβαίως θέλουμε να ζήσουμε τη στιγμή όταν οι μεγαλύτεροι παίκτες της διαφήμισης θα θέλουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΠΑΟΚ και να συζητήσουν ποσά. Αυτό εννοώ όταν λέω για παιδικό όνειρο.

Κάναμε μια πλήρη ανακατασκευή του επίσημου καταστήματος στο γήπεδο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άνοιξε μια νέα μπουτίκ του ΠΑΟΚ και ενιαία κοινή μας εργασία ήταν η ενίσχυση του brand και η αντιμετώπιση από τους φιλάθλους βελτιώθηκε. Τα έσοδα από την πώληση των επωνύμων προϊόντων αυξήθηκαν από 450 χιλ. ευρώ στο και 1,5 εκατ. ευρώ. Είναι λίγο ή πολύ; Είναι πολύ λίγο αλλά καλό το ότι αυξάνεται η δυναμική πώλησης προϊόντων.

Αλλάζει ποιοτικά και το κοινό του ΠΑΟΚ. Χάρη σε διάφορες προσφορές και αναδιοργάνωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, μετά από πολλά χρόνια επέστρεψαν στην Τούμπα οι οικογένειες με παιδιά. Και δε θα σταματήσουμε εδώ, θα είναι μόνιμες αυτές οι προσπάθειες. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται όταν έρχεται στο γήπεδο, αυτός είναι ο στόχος μας.

Η πιο στενή αλληλεπίδραση με τους οπαδούς και η έμφαση στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους μας επέτρεψαν να αυξήσουμε σημαντικά την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας κατά 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρώτα απ’ όλα όλους τους φιλάθλους. Κι όχι επειδή αυτό είναι σημαντικό στα έσοδα του προϋπολογισμού μας, αλλά επειδή αυτή η καταγραφή είναι σημαντική για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτή την κατηγορία, ακόμη κι αν το έσοδο είναι μόλις 1.000 ευρώ, εμείς δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ως οργανισμός.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος των προστίμων που καταβλήθηκαν μετά από την παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς στο γήπεδο και άλλα δυσάρεστα περιστατικά ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ. Είναι ενθαρρυντικό ότι τον τελευταίο καιρό το ποσό αυτό τείνει να μειώνεται. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση γίνεται πολλή δουλειά και αλλάζει η υπευθυνότητα των φιλάθλων. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Αλλάζει ο φίλαθλός μας. Βεβαίως κι εμείς δεν στεκόμαστε στον ίδιον τόπο αλλά και 5 και 10 χρόνια πριν δεν ήταν στο ίδιο μέρος η διοίκηση και ο κόσμος. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με τον κόσμο μας, δείχνοντάς τους ότι είμαστε συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς μας. Οι σκεπτικιστές μου πρότειναν 4 χρόνια πριν να χρησιμοποιήσουμε οποιεσδήποτε άλλες μεθόδους, κατά τη γνώμη τους πιο αποτελεσματικές. Τους είπα ότι ο δρόμος που θα βαδίσω εγώ, είναι οι μεταβολές αναπτυξιακού χαρακτήρα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα βλέπω αυτά.

Κατά τη γνώμη μου, στον τομέα των επικοινωνιών και ΜΜΕ έλαβε χώρα ένα μεγάλο άλμα, το οποίο δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε, παρότι δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ξεκινώντας από το γενικό rebranding, η βάση του οποίου αποτελούταν από τις αξίες «κλειδιά» του ΠΑΟΚ, συνεχίσαμε την ανάπτυξη, επενδύοντας στη δημιουργία των στρατηγικών μέσων επικοινωνίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη ζωή του Συλλόγου, τη διαμόρφωση της εικόνας του, την ενίσχυση των θέσεών μας στον μιντιακό χώρο και την προστασία των συμφερόντων του Συλλόγου.

Σήμερα σ’ αυτόν τον τομέα ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος ανάμεσα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Η δημοφιλία της ιστοσελίδας μας, των κινητών εφαρμογών, των social media και του περιοδικού, το συνολικό κοινό των οποίων ανέρχεται σε πάνω από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες, κατατάσσει τον ΠΑΟΚ στο ίδιο επίπεδο με τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Και να σας εξηγήσω γιατί δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Εννοώ τη δουλειά μας μέσω ΜΜΕ που βρίσκονται και στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα. Πάρα πολλοί χωρίς να έχουν το δικαίωμα, χωρίς να έχουν καθαρά χέρια και καθαρές σκέψεις, αντιμετωπίζουν την απόλυτη καλοσύνη μου και μη επιθυμία μου να λερώσω τα χέρια μου, ως αδυναμία. Αλλά αυτή είναι η δύναμή μου! Ότι εμείς θα προχωρήσουμε κι εκείνοι θα εξαφανιστούν.

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της δραστηριότητας του συλλόγου είναι η κοινωνική ευθύνη η οποία είναι και η δική μου αρχή στη ζωή. Ο ΠΑΟΚ σέβεται και θυμάται τις παραδόσεις και άπλωσε και θα συνεχίσει να απλώνει χέρι βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη: άρρωστα παιδιά, φτωχούς, πρόσφυγες. Και ιδιαίτερα χαίρομαι που αντιμετωπίζουμε με μεγάλη συγκίνηση και σημασία τους σύγχρονους πρόσφυγες γιατί κι εμείς έχουμε ως βάση αυτή την παράδοση. Ένα από τα φιλανθρωπικά μας έργα συμπεριλήφθηκε στα δέκα καλύτερα προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης στην Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων του European Club Association (ECA) μαζί με τις παρόμοιες δραστηριότητες άλλων συλλόγων, όπως οι Μίλαν, Σάλκε, Παρί Σεν Ζερμέν.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365