Ο τσακωμός με τον "εγκληματία" οδηγό του πούλμαν

Αποτέλεσμα εικόνας για οδηγος πουλμαν παοκ τεμπη


Για να εντοπίσουμε τον λόγο πρέπει να πάμε πίσω στις 4/10/1999, μια από τις πιο σκοτεινές μέρες για όλο τον φίλαθλο κόσμο του ελληνικού αθλητισμού, και βεβαίως για τον ΠΑΟΚ που είδε έξι οπαδούς του να χάνουν μοιραία τη ζωή τους σε δυστύχημα κατά την επιστροφή τους από εκτός έδρας παιχνίδι του Δικέφαλου. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή 3/10/1999 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, κατεβαίνουν στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Παναθηναικό. Το παιχνίδι τελειώνει με τον ΠΑΟΚ να παιρνει θετικό αποτέλεσμα. Ομως η βραδιά επιφύλαξε την μεγαλύτερη τραγωδία για την οικογένεια μας

Ο τσακωμός με τον οδηγό του πούλμαν 

Αφού το παιχνίδι τελείωσε, οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο για να επιβιβαστούν στα πούλμαν και να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη. Κάπου εκεί ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου του Κορδελιού ότι έπρεπε να φύγουν άμεσα για να φτάσουν γρήγορα και να αναλάβει άλλο δρομολόγιο. ‘Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο αφιέρωμα της «Κερκίδας του Σαββάτου» είχε μια σύντομη διαφωνία με τον οδηγό και η κουβέντα τελείωσε με το ότι το ταξίδι θα συνεχιστεί ομαλά ανεξαρτήτου του άλλου δρομολογίου. Η τραγική αλλαγή στο τιμόνι και η μοιραία στροφή Τελικά ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να προλάβει και το άλλο δρομολόγιο και έτσι έπειτα από τη sτάση στο Βελεστίνο για την αποβίβαση οπαδών, έδωσε το τιμόνι στον 19 χρόνο τότε γιο του με την εντολή να «το πατήσει» όσο μπορεί.
Περί τις 4:30, το ξημέρωμα της 4ης Οκτώβρη πάνω σε μια στροφή στην Κοιλάδα των Τεμπών ο 19 χρόνος οδηγός αποκοιμιέται στο τιμόνι( όπως δήλωσε και στην κατάθεση του) και συγκρούεται με ένα αγροτικό φορτηγάκι. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης έριξε και τα δύο οχήματα σε ένα χαντάκι, ενώ ο ένας από τους 6 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης(25 χρονών) πεθαίνει ακαριαία αφού εκσφενδονίζεται από το πούλμαν κατά την σύγκρουση. Περί τις 4:30, το ξημέρωμα της 4ης Οκτώβρη πάνω σε μια στροφή στην Κοιλάδα των Τεμπών ο 19 χρόνος οδηγός αποκοιμιέται στο τιμόνι( όπως δήλωσε και στην κατάθεση του) και συγκρούεται με ένα αγροτικό φορτηγάκι. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης έριξε και τα δύο οχήματα σε ένα χαντάκι, ενώ ο ένας από τους 6 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης(25 χρονών) πεθαίνει ακαριαία αφού εκσφενδονίζεται από το πούλμαν κατά την σύγκρουση. Περά του άτυχου νεαρού οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης(20 χρόνων), Χριστίνα Τζιόβα(18 χρόνων), Αναστάσιος Θέμελης(22 χρόνων), Γεώργιος Γκανάτσιος(22 χρόνων), Κυριάκος Λαζαρίδης(17 χρόνων), βλέπουν το νήμα της ζωής τους να κόβεται πολύ νωρίς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον θάνατο του οδηγού του αγροτικού φορτηγού. Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή, ο 19 χρόνος που εκείνη την περίοδο ήταν φαντάρος καταδικάζεται σε 5 χρόνη κάθειρξη σε στρατιωτικές φυλακές, ενώ η οικογένεια του ΠΑΟΚ βυθίζεται στο πένθος και προσπαθεί να αποδώσει φόρο τιμής στα αδικοχαμένα παιδιά.

Ποινή χάδι για τέτοια μεγάλη τραγωδία.

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365