Μαρκόπουλος: "Είμασταν αγχωμένοι"

Αποτέλεσμα εικόνας για σουλης μαρκοπουλος


Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμασταν από μία σειρά ηττών και σίγουρα η ψυχολογία δεν ήταν στα καλύτερά της. Στην αρχή, η ομάδα ήταν στρεσαρισμένη και είχε κακές επιλογές στην επίθεση, αν και στο ίδιο διάστημα είχαμε καλή παρουσία στην άμυνα. Κάποια στιγμή, βάλαμε τα δύο-τρία πρώτα καλάθια, η ψυχολογία ανέβηκε και αυτό αποτέλεσε το ξεκίνημα για να πάρουμε μια διαφορά και να την κρατήσουμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. 

Υπάρχουν ‘σκαμπανεβάσματα’ στην ομάδα και αυτό είναι λογικό, με την παρουσία πολλών νέων παικτών. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε μεγάλα σουτ, τα οποία μας κράτησαν μέσα στο παιχνίδι για να μην κινδυνεύσουμε όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να επανέλθει. 
Η νίκη μας είναι μεγαλύτερης αξίας, γιατί ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα κι εμείς καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε, παρά τα προβλήματα. 

Η κάθε ήττα, όποια και αν είναι, δημιουργεί αρνητική ψυχολογία. Από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Οι έδρες είναι πολύ δυνατές πλέον και θα έλεγα ότι και όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει πολύ. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα, οι νέοι παίκτες χρειάζονται περισσότερη στήριξη και βοήθεια για να καταλάβουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρει από αυτά που έπαιζαν. 
Όχι τόσο τεχνικά, αλλά είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει να είσαι πάντα σκληρός και, όταν μπαίνεις στο γήπεδο, να μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Ότι και αν πει ο προπονητής και ο συμπαίκτης σου, εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να σταθείς. 

Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν βασικοί παίκτες, με την έννοια που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Τώρα, είναι ανάλογα με τις περιστάσεις τους παιχνιδιού, παλιότερα υπήρχαν βασικοί. Τώρα, έχει να κάνει με τα ποιοι παίζουν πιο σκληρά, αν θέλεις να παίξει περισσότερο περίτεχνα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις πάντα μία ανταγωνιστική πεντάδα με τους αντιπάλους. Για εμένα, δεν υπάρχουν αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο. Θα μπορούσαν να είναι άνετα πεντάδα. Στο προηγούμενο παιχνίδι που ο Χρυσικόπουλος έπαιξε πεντάδα βγήκε έξω σε δύο λεπτά, γιατί έκανε δύο φάουλ. Είναι ανάλογα πως βλέπουμε το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή. 

Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή έναν παίκτη που να ‘τραβήξει’ την ομάδα στο σκοράρισμα. Είμαστε ομάδα και προσπαθούμε να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι οι πόντοι βγαίνουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Τα περισσότερα καλάθια δεν είναι προσωπικά. Είναι καλάθια, που κάποιος τράβηξε κάποιον άλλον πάνω του και πάσαρε σε ελεύθερο. 

Ήταν θέμα τακτικής για τον Κόνιαρη. Δε λέει τίποτα αυτό. Ο Αντώνης είναι ένας από τους παίκτες που υπολογίζουμε πολύ και στη συνέχεια του πρωταθλήματος τον θέλουμε πιο έτοιμο. Για τον Λίνο, πιστεύω ότι είναι καταστάσεις που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και στο ‘4’. 

Το θέμα είναι όταν η ομάδα ανάγκη σε αυτή τη θέση, μπορεί και μας βοηθάει. Η απουσία του Μαργαρίτη είναι πολύ μεγάλη, γιατί στηριζόμαστε πάνω σε αυτό τον παίκτη και θα πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτόν. 

Το παιχνίδι που παίζουμε είναι δύσκολο για τα τεσσάρια μας. Πρέπει να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού που παίζει η ομάδα ο Τέιλορ, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έπαιζε στην Αμερική. Ίσως πάρει λίγο χρόνο. Αν δείχνει τη διάθεση και την όρεξη που δείχνει μέχρι τώρα, νομίζω θα μπορέσει να προσαρμοστεί. 

Έχει ορισμένα συν και αρκετά πλην στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά πρέπει να τα βιώσει για να μπει στο δικό μας στυλ. Ήταν πολύ καλύτερος σήμερα σε αυτό που ζητάμε εμείς».

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365