Ίβιτς: "Η οργάνωση οφείλεται στον ιδιοκτήτη"


ΙΒΙΤΣ


Για το επίπεδο οργάνωσης στον ΠΑΟΚ, αλλά και την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη μίλησε σε σερβική εφημερίδα ο Βλάνταν Ίβιτς ενόψει της αυριανής φιλικής αναμέτρησης με την Παρτιζάν. 


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός: Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική: «Η εξέλιξή μου από παίκτη σε προπονητή αποτέλεσε μία φυσική ακολουθία των γεγονότων. Ήθελα να μείνω στο ποδόσφαιρο, αλλά να βρίσκομαι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και όχι να αναλάβω κάποια θέση σε ένα γραφείο»

 Για τη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές του: «Πρέπει να υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή. Ένας προπονητής δεν μπορεί να είναι φίλος με τους παίκτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει το στοιχείο του φόβου» Για το αν είναι σημαντικότερο το αποτέλεσμα ή το θέαμα: «Το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ειδικά στις φιλόδοξες ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, εξαρτόμαστε από αυτό. Προσπαθώ, όμως, με την καθημερινή δουλειά, να καταφέρει η ομάδα να παρουσιάζει στα παιχνίδια της και ένα ευχάριστο θέαμα για τον φίλαθλο»

 Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Η αλήθεια είναι ότι όλοι στην ομάδα και γύρω από αυτήν λαχταρούν τρόπαια, τα οποία για πολλά χρόνια δεν έχουν χαρεί. Σε επίπεδο οργάνωσης θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, συνεπώς μπορούμε να χτίζουμε σε γερές βάσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι το ιδανικό παράδειγμα για υγιούς και άκρως επαγγελματικής οργάνωσης, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλει στον ιδιοκτήτη του. 

Στους ομίλους του Europa League έχουμε κάνει καλή εκκίνηση και πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση». Για το αν είναι καλύτερο το ελληνικό ή το σερβικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό υπερτερεί. Ακόμη και οι “μεσαίες” ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο στη Σερβία. Και δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας δεν έχει εκπρόσωπο σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365