Διακοπή λόγω… αδιαχώρητου στη δίκη του Koriopolis

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινακης


Aναδημοσίευση απο sport-fm.gr


Η έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση με τους στημένους αγώνες διεκόπη από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς η αίθουσα δεν ήταν δυνατό να χωρέσει τους πάντες. Κι αυτό γιατί η υπόθεση αφορά 84 κατηγορούμενους (που εκπροσωπούνται συχνά από περισσότερους από έναν δικηγόρο) και 65 μάρτυρες. 

 Μοιραία, λοιπόν, μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης για τις 7 Νοεμβρίου, ενώ έχει προγραμματιστεί συνέχιση της διαδικασίας σε άλλες τρεις ημερομηνίες μέσα στον ερχόμενο μήνα. Πιθανότατα, δε, η διαδικασία θα μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών, καθώς μόνο το αμφιθέατρο έχει αρκετό χώρο για όλους.

 Η υπόθεση αφορά στημένους -κατά την κατηγορία - ποδοσφαιρικούς αγώνες ως το 2011, που έχει γίνει γνωστή ως «Koriopolis». Στο εδώλιο, με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί μεταξύ άλλων πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπουκμέικερς και άλλοι οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών. 

 Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και Αχιλλέας Μπέος (σ.σ είχε εκλεγεί δήμαρχος Βόλου αλλά διατελεί σε αργία) και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολη, Γιώργος Τσακογιάννης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος φέρονται να χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα, το οποίο υπολογίζεται στο ποσό των 209.846, 63 ευρώ. Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων. Στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης (συνολικά 69) περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί στην εν λόγων υπόθεση, όμως στη συνέχεια απαλλάχθηκε με βούλευμα.

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365