Βάζω τον Κοντονή 12 με άριστα το 10

Παππάς: «Ο Κοντονής με άριστα το 10… πήρε 12» - Ατάκες φωτιά για Βοτανικό, Φιλαδέλφεια και… Καραϊσκάκη


Ο Νίκος Παππάς μιλάει για το πριν και το μετά του υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και το καθοριστικό, για το μέλλον του ποδοσφαίρου, υπουργείο Δικαιοσύνης Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο SDNA:

 Παρόμοια κατάσταση με αυτή που αντιμετωπίσατε εσείς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με εκβιασμούς και απειλές δημοσίως, έζησε στον δικό του τομέα ο Σταύρος Κοντονής… «Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες ή μπαίνεις στην ψυχολογία να την φιλτράρεις και την αφήνεις στην άκρη ή σε καταπίνει. Οι άνθρωποι, οι οποίοι εκστομίζουν σχόλια και αθλιότητες εναντίον σου, έχουν στόχο να σε καταπιούν. Δεν πρέπει να τους κάνεις τη χάρη. Δεν είναι εύκολο βεβαίως, ούτε είσαι υποχρεωμένος να το συνηθίσεις». Ο Σταύρος Κοντονής ως υφυπουργός Αθλητισμού έκανε υπέρβαση καθηκόντων πηγαίνοντας τόσο κόντρα στο κατεστημένο ή απλά εκτελούσε την πολιτική της κυβέρνησης; «Ουδεμία υπέρβαση έκανε. Ο Σταύρος Κοντονής άσκησε την κυβερνητική πολιτική στο χαρτοφυλάκιό του. Έφερε εις πέρας το έργο του μέχρι την ημέρα που αποχώρησε».


 Με άριστα το δέκα, λοιπόν, τι βαθμό του βάζετε; «Δώδεκα»! 

 Και τότε για ποιο λόγο έφυγε από το υπουργείο του; «Είπε κανείς ότι τα στελέχη της δικής μας παράταξης δικαιούνται ή διεκδικούν την μονοκαλλιέργεια; Αν, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός έλεγε σε εμένα ότι πρέπει να αλλάξω θέση, θα του απαντούσα ότι εγώ είμαι φτιαγμένος μόνο για τα media; Από πού κι ως που; Ούτε σημαίνει ότι όταν μετακινείται κάποιος, αυτό συμβαίνει επειδή δεν τα πήγε καλά. Μπορεί κάποιος στην πορεία διαχείρισης ενός χαρτοφυλακίου να αναπτύξει σχέσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να ασκήσει το έργο του. Ειδικά για τον Σταύρο δεν πρόκειται περί αυτού». Θα μπορούσε, επίσης, να ισχυριστεί κάποιος ότι ίσως υπήρξαν πιέσεις για την απομάκρυνσή του… «Και πίεζαν κάποιοι για να μπει ο Βασιλειάδης, ο οποίος είναι μαλακός; Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την άποψη»

. Η παρουσία του Σταύρου Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να αποτελεί μια συνέχεια της κάθαρσης που επιχειρείται και στο χώρο του ποδοσφαίρου; «Δεν πρέπει να γίνεται το λάθος να βλέπετε τα πρόσωπα ξεχωριστά. Τα πρόσωπα μπορεί να συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, τα πυρά της κριτικής, αλλά μιλάμε για μια συνεκτική κυβερνητική κατεύθυνση, την οποία καλούμαστε ως στελέχη της κυβερνώσας πλειοψηφίας να υπηρετήσουμε».


 Υπάρχει μια αντίληψη ότι ίσως έχει ξεφύγει πια το θέμα από το χώρο του ποδοσφαίρου και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να συμβάλλει ώστε να τρέξουν διαδικασίες… «Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του Κοντονή, θα έκανε το ίδιο. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του Παππά ή του Φίλη, θα έκανε το ίδιο». Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει σαν χώρα; «Είναι γεγονός πως έχουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο δεν είναι ανταγωνιστικό. Δεν δίνει αυτό που θα μπορούσε και στους φιλάθλους και στους επιχειρηματίες, οι οποίοι επενδύουν σε αυτό. Μπορούμε να το αλλάξουμε. Δεν μας λείπει κάτι… Εσείς, για παράδειγμα, δεν στεναχωριέστε που οι μεγάλες ομάδες έχουν εννέα και δέκα ξένους παίκτες; Εγώ στεναχωριέμαι και αναρωτιέμαι πως μπορεί να δουλέψει η εθνική ομάδα και να αναδειχθούν Έλληνες παίκτες. Και σε πολλές περιπτώσεις οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται δεν κάνουν την διαφορά». 

 Mιλήσατε για επενδύσεις… Θα θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τις αιτίες που ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε το δικό του γήπεδο στον Βοτανικό… «Στην περίπτωση του Βοτανικού έχουν εκδοθεί άδειες αντιστηρίξεων και ανοδομής και δεν έχει φτιαχτεί το γήπεδο. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν έχει κοπεί από την απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκοβε το μεγάλο εμπορικό κέντρο, ούτε καν το εμπορικό κέντρο το οποίο ήταν εφαπτόμενο στο γήπεδο». Χρησιμοποιήθηκε, όμως, τότε το ακραίο επιχείρημα των κορμοράνων… «Ακραίο έγινε στη δημόσια συζήτηση. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή είχε διατυπώσει αυτή την άποψη. Το ζήτημα είναι ότι εκεί θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός πνεύμονας για την ήπια αναψυχή του κόσμου και το γήπεδο, με την εμπορική δραστηριότητά του, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Πρόκειται καθαρά για επιχειρηματική απόφαση η μη κατασκευή γηπέδου. Υπήρχε ένα εμπορικό κέντρο στο οποίο τυπικά δεν υπήρχαν συμφέροντα της εταιρείας που θα έφτιαχνε το γήπεδο, «έπεσε» το εμπορικό κέντρο από το ΣτΕ, δεν «έπεσε» το γήπεδο με τις εμπορικές χρήσεις του, αυτές κάτω από τις κερκίδες, και το μικρό εμπορικό κέντρο και δεν έγινε ποτέ. Οι άδειες υπάρχουν».

 Υπάρχει, επίσης, μια επιχειρηματική δραστηριότητα και από την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη για να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ; «Γνωρίζω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική φάση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η ΑΕΚ καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εξελίσσονται οι σχετικές διαδικασίες. Ελπίζω, λοιπόν, ότι σύντομα και η ιστορική ομάδα θα αποκτήσει νέο γήπεδο και η ευρύτερη περιοχή θα πάρει μια σημαντική ανάσα από τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν γύρω από αυτό». Γενικά, όμως, υπάρχουν προβλήματα γραφειοκρατικά. Ο Παναθηναϊκός τα αντιμετώπισε στο Βοτανικό, η ΑΕΚ προσπαθεί πολλά χρόνια για το δικό της γήπεδο, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια για νέο προπονητικό κέντρο. «Χρειάζεται τόλμη από την Πολιτεία. Πρέπει να υπερβούμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε γρήγορα. Αν υπάρχει πραγματικά διάθεση για επενδύσεις μένει να διαπιστωθεί. Δεν είναι, όμως, πάντα ακριβής η κοινώς προσλαμβανόμενη εικόνα. Δεν είναι πάντα γραφειοκρατικά εμπόδια τροχοπέδη στην επένδυση. Υπάρχουν και επιχειρηματικές επιλογές». Διότι υπάρχει και η εντύπωση ότι το Κράτος βοήθησε στο να γίνει το γήπεδο του Ολυμπιακού… «Το συγκεκριμένο δεν είναι κάτι το οποίο διαψεύδεται πολύ εύκολα».

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365