Χούντα στο ποδόσφαιρο απο το 1996

Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκαλης


Με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, του γνωστού ποινικολόγου και προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, του πρώην αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα και του νυν διεθνούς διαιτητή Γιώργου Κύζα συνεχίστηκε σε δεύτερο βαθμό το μικρό “koriopolis” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

 Ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του «Koriopolis», ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, που δεν βρίσκεται στη ζωή. Ως εκ τούτου η εκδίκαση αφορά τον Θωμά Μητρόπουλο για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, τον Κώστα Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και του προπονητή Περικλή Αμανατίδη. Και οι τέσσερις προαναφερθέντες έχουν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα, όμως έχουν ασκήσει έφεση. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην κατάθεσή του είπε μεταξύ άλλων: "Υπήρχε στην ατμόσφαιρα ότι κάποια ματς παίζονται στο στοίχημα. Δεν ξέρω αν είχαν προκαθοριστεί. Αναγκάστηκα να πάω στην ΟΥΕΦΑ. Τους ρώτησα τι είναι αυτά τα πράγματα, γιατί δεν τα ήξερα. Μου είπαν τον τρόπο που τα ανιχνεύουν. Μέχρι τότε μόνο ακούγαμε για στημένα ματς, δεν ξέραμε. Δέχτηκα άπειρες ενοχλήσεις σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά όχι από τους κατηγορούμενους.

 Ταλαιπωρήθηκα πολύ, αλλά ευτυχώς το 2012 έφυγα. Αυτά τότε ήταν πταίσματα μπροστά σε αυτά που γίνονται τώρα". Στην ερώτηση από ποιους δέχονταν απειλές δεν θέλησε να απαντήσει: "Δεν θέλω να σας πω ποιοι με απειλούσαν. Ας κατηγορηθώ γι’ αυτό, δεν πειράζει". Στο εφετείο κατέθεσε ακόμη ο Αλέξης Κούγιας που εκτός όλων των άλλων αναφέρθηκε και στην φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα: "Κάψανε το σπίτι του Μπίκα, απείλησαν τον Τσαχειλίδη. Όλοι σκέφτονται ότι από πίσω είναι ο Μαρινάκης, ενώ μπορεί να είναι από πίσω και οι άλλοι" είπε προσθέτοντας ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει "χούντα από το 1996". Επίσης κατέθεσαν ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας και ο διαιτητής Γιώργος Κύζας που υποστήριξαν ότι δεν δέχθηκαν πιέσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365