Αεροπορικές τραγωδίες με ομάδες ποδοσφαίρου που συγκλόνισαν

Αεροπορικές τραγωδίες με ομάδες ποδοσφαίρου που συγκλόνισανΑεροπορικές τραγωδίες με ομάδες ποδοσφαίρου που συγκλόνισαν

Η αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει τη Νότιο Αμερική και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ξύπνησε τις μνήμες από παλαιότερα αεροπορικά δυστυχήματα με ομάδες ποδοσφαίρου. Τα θυμίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Στις 4 Μαΐου 1949 το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα του Τορίνο έπεσε στα περίχωρα της πόλης, κοντά στη Βασιλική της Σουπέργκα. Σκοτώθηκαν 31 άτομα, μεταξύ αυτών και 18 παίκτες της ομάδας.

Στις 6 Φεβρουαρίου 1958 η πτήση της British European Airways που επέστρεφε από το Βελιγράδι με τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ έπεσε σε καταιγίδα την ώρα που προσπαθούσε να απογειωθεί από το Μόναχο.

Από τους 44 επιβάτες, οι 23 έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών, ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και δημοσιογράφοι.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1969 το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα The Strongest της Βολιβίας έπεσε στις Άνδεις. Σκοτώθηκαν 74 άτομα.

Στις 13 Οκτωβρίου 1972 σημειώθηκε μία από τις πλέον γνωστές αεροπορικές τραγωδίες. Αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από την Ουρουγουάη με προορισμό τη Χιλή έπεσε στις Άνδεις. Μεταξύ των επιβατών ήταν και μέλη της ομάδας ράγκμπι Old Christians.

Ομάδα 16 ατόμων κατάφερε να επιβιώσει σε δύσκολες συνθήκες για 72 ημέρες, ενώ αποκαλύφθηκαν και περιπτώσεις κανιβαλισμού...

Στις 8 Δεκεμβρίου 1987 αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Περού που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Alianza έπεσε στον Ειρηνικό. Σκοτώθηκαν 43 επιβάτες, επέζησε ο πιλότος.

Στις 27 Απριλίου 1993 αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική της Ζάμπια έπεσε στον Ατλαντικό. Είχε προορισμό τη Σενεγάλη για αναμέτρηση των Εθνικών ομάδων, εν όψει του Μουντιάλ του 1994. Σκοτώθηκαν και οι 30 επιβαίνοντες.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365