Τεχνική Κολύμβηση

Τεχνική ΚολύμβησηΗ Τεχνική Κολύμβηση αποτελεί ένα άθλημα, για το οποίο δεν γνωρίζει αρκετά ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του τμήματος, κ. Άρης Σαλονικίδης μίλησε αποκλειστικά στο acpaok.gr σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το τμήμα, το άθλημα, καθώς και για τις διακρίσεις.

Εξηγήστε μας τι είναι η τεχνική κολύμβηση, καθώς δεν είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο άθλημα. Είναι ένα άθλημα του υγρού στίβου, στο οποίο οι αθλητές κολυμπάν με πτερύγια και αναπνευστήρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και τα διπλά πτερύγια, ενώ ακόμη συνεχώς προστίθενται καινούρια αγωνίσματα. Αν και ανήκει στα ολυμπιακά αγωνίσματα, δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, δεν παίρνουμε δηλαδή μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Πώς θα το χαρακτηρίζατε σαν άθλημα γι' αυτούς που δεν το γνωρίζουν; Είναι πολύ εντυπωσιακό άθλημα, με μεγάλες ταχύτητες λόγω των πτερυγίων. Τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση και στο χώρο της κλασικής κολύμβησης, καθώς με την πρόσθεση νέων αγωνισμάτων αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το άθλημα.

Ποιες είναι οι διακρίσεις του τμήματος; Έχουμε διακρίσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Την περσινή χρονιά, μία αθλήτριά μας έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης, κάθε χρόνο έχουμε κάποιον αθλητή στην εθνική Ομάδα, αν συνυπολογίσουμε ότι ο αριθμός των αθλητών ανέρχεται στους 15 κάθε χρόνο. Όπως προαναφέρατε, είναι πολλοί οι αθλητές από την κλασική που δείχνουν ενδιαφέρον για το άθλημα.

Εσείς πώς τους βοηθάτε σε αυτό; Φέτος έχουμε μεγάλο αριθμό παιδιών που έχουν έρθει από την κλασική, δείχνοντας ενδιαφέρον για το άθλημα. Όταν κάποιος αθλητής εκφράσει το ενδιαφέρον του, μπορεί να έρθει σε προπονήσεις να κάνει μία δοκιμή και να αποφασίσει αν του αρέσει ή όχι.

Πότε και σε ποια κολυμβητήρια πραγματοποιούνται οι προπονήσεις; Οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας καθημερινά, 15:30-17:00 και στο Εθνικό Κολυμβητήριο το Σάββατο 14:00-16:00.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365