Βασιλειάδης: «Καμία παράγκα ανεκτή» - απειλή για GREXIT

Βασιλειάδης: «Καμία παράγκα ανεκτή» - απειλή για GREXITΤο μήνυμα ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», «μέχρι εδώ», έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού». 


 Ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε τις 4 βασικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Πολιτεία κατ΄εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν τα φαινόμενα βίας υπάρχει ο τρόπος να μην αγωνιστούν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αναλυτικά: «Υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών και των μαφιόζικων χτυπημάτων στο χώρο του αθλητισμού έγινε σήμερα σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία. Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση.

 Με εντολή του Πρωθυπουργού για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων. Δεύτερον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας κι εποπτείας στα γήπεδα, κι εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δε θα εκκινεί. 

 Τρίτον, αποφασίζουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και την προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων. Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταθεί η μάχη και για να έρθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Εάν με αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε ας γίνει κατανοητό, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι να καταφέρουμε αποδομώντας τα συστήματα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν ως παρακράτος στη συντεταγμένη πολιτεία. Μέχρι εδώ». Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν: - Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Γ. Μπίκα - Δεν θα ξεκινούν οι αγώνες, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας - Αν δεν εξαλειφθεί η βία, έχουμε τον τρόπο ώστε οι ομάδες να μην συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης.

CONVERSATION

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365