Όλα όσα έγιναν στην δίκη!!

Αποτέλεσμα εικόνας για επο


Απο Τρίτη η απόφαση του Δικαστηρίου.

Δόθηκε προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα 24/4 στις 11.00 με το δικαστήριο να διαμηνύει «Ό,τι θέλετε, γραπτώς. Μπορείτε σήμερα;».Ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή δεν άφησε τους νομικούς των δυο ομάδων να αγορεύσουν


Η διαδικασία ξεκίνησε επεισοδιακά αφού ενας εκ των αντιπροέδρων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, επιτέθηκε λεκτικά στον Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος, θυμίζουμε, ήταν δεύτερος παρατηρητής στον ημιτελικό Κυπέλλου και έχει δώσει το «παρών» στην Πειθαρχική! «Θα δεις τι θα σε κάνω εγώ μέσα. Είχες και το θράσος να έρθεις εδώ…», του είπε. Τότε, επενέβη ο Βασίλης Δημητριάδης, που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για λογαριασμό της ΑΕΚ, λέγοντάς του: «Για να πει την αλήθεια ήρθε»! Ο κ. Θεοδωρίδης ανταπάντησε: «Tι μιλάς εσύ, ρε καραγκιόζη; Εσύ ξέρεις τη δουλειά σου, να κλειδώνεσαι μαζί με τους διαιτητές»» και κάπου εκεί… άναψαν τα αίματα, με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης να λέει στον Σάββα: «Κάνε μας τη χάρη. Φύγε από εδώ, μωρή πατσαβούρα»! Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι έπεσαν, αφού μπήκαν στη μέση οι πιο ψύχραιμοι και δεν επέτρεψαν στους δύο άνδρες να έρθουν πιο κοντά.

Για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στον χώρο βρεθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας.Ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε απο τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ να προτείνουν έναν μάρτυρα. Ο κ.Μπίρδας πρότεινε τον Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος ήταν δεύτερος παρατηρητής στον ημιτελικό και νωρίτερα δέχτηκε φραστική επίθεση από τον Σάββα Θεοδωρίδη.
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο. Μάλιστα κερδίσανε στην έδρα μας και πανηγύρισαν κανονικά και δεν τους ενόχλησε κανένας», τόνισε ο Γιάννης Βρέντζος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε: «Η Επιτροπή θα δικάσει βάσει του υλικού και τις εκθέσεις που υπάρχουν» «Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Είναι αδύνατον να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και στο τέλος να τραυματιστούν αστυνομικοί», είπε ο Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός). Με εξαίρεση το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα. Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια».», αναφέρει ο κ.Βρέντζος.
Τότε  κλήθηκε απο τον πρόεδρο ο μάρτυρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζουμε πως επιλέχθηκε ο δεύτερος παρατηρητής του ημιτελικού Περικλής Λασκαράκης. «Στο ημίχρονο του αγώνα βρισκόμενος στο χώρο που έπρεπε να είμαι υπήρχαν δυο διπλές πόρτες και η μία οδηγεί στα αποδυτήρια της γηπεδούχου. Η άλλη στα αποδυτήρια των διαιτητών. Ζήτησα να είναι ανοιχτές οι πόρτες. Η πόρτα όμως που ήταν προς τα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν κλειστή. Ζήτησα να την ανοίξουν αλλά αρνήθηκε αυτός που ήταν στην πόρτα Το ζήτησα και από τον αστυνομικό που ήταν εκεί. Όταν μετά από αρκετά χτυπήματα στην πόρτα από τον αστυνομικό η πόρτα άνοιξε, μπήκαν δεν ξέρω ποσά άτομα και μου επιτέθηκαν. Υπήρχαν και αστυνομικοί εκεί. Μου επιτέθηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να με σπρώχνουν να με βρίζουν», αναφέρει στην αρχική του τοποθέτηση ο Περικλής Λασκαράκης.


Λασκαράκης: «Μου είπαν “μαλ@κα παλιοπ$&στη θα δεις τι θα πάθεις. Ήρθες εδώ να μας γ@μ#σεις”. Μου τραβούσαν τη γραβάτα έφαγα και μερικές κλωτσιές. Η αστυνομία με πήρε και με πήγε στο γραφείο. Ήμουν και είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Μπήκα στο γραφείο και πέρασε η ανάπαυλα. Παρόντες στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και νομίζω και της ΔΕΑΒ. Ήταν και άνθρωποι της γηπεδούχου και φορούσαν διακριτικά της ομάδας φόρμες κλπ», προσθέτει ο κ.Λασκαράκης. Στο τέλος του παιχνιδιού εισήλθαν από τη φυσούνα οι αποστολές των ομάδων. Εισερχόμενοι μαζί με κάποιους αστυνομικούς μπήκαμε και οι παρατηρητές και ο γιατρός του αγώνα. Μεσα ήταν και μια διμοιρία ΜΑΤ. Αυτό που είδαμε ήταν μια εκτεταμένη συμπλοκή στον προθάλαμο των αποδυτηρίων. Δεν είδα διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Είδα ΜΑΤ, ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας, κάποιοι είχαν διακριτικά της γηπεδούχου και κάποιοι όχι και ήταν και δυο τρεις της ΑΕΚ. 

Οι αστυνομικοί απώθησαν αυτούς που επιτέθηκαν στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Εκεί άρχισε συμπλοκή με τα ΜΑΤ», υποστηρίζει συνεχίζοντας. Εκεί διαπιστώνω ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους ανθρώπους που είχαν επιτεθεί νωρίτερα .Ο Παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικού μου είπε αργότερα ότι ο ίδιος τράβηξε τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Μποτία. Σχετικά με τα όσα έχει γράψει ο διαιτητής δεν μπορώ να σας βοηθήσω, γιατί όταν μπήκα εγώ είχαν ήδη μπει στα αποδυτήρια. Εγώ υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό με τα ΜΑΤ που σας ανέφερα», είπε. Για τα καπνογόνα ο κ.Λασκαράκης είπε: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γράψει ο παρατηρητής στην έκθεση του, το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό άρα ο καθένας μπορεί να δει» Ποσά άτομα βγήκαν από την κλειδωμένη πόρτα των αποδυτηρίων ; «Περίπου δέκα νομίζω» Σας επιτέθηκαν όλοι; «Δεν κράτησα ημερολόγιο, φοβόμουν για τη ζωή μου. Με έφτυναν με κλώτσησαν. Με τραβούσαν από τη γραβάτα. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Παρόντες ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής του ραδιοτηλεοπτικού αλλα και της ΔΕΑΒ. Με επισκέφτηκε ο κ.Δημητριάδης και με ρώτησε αν χτύπησα».


Ερώτηση από τον Πρόεδρο: Για ποιο λόγο έγινε η επίθεση; «Είμαι πρόεδρος της Ένωσης περίπου μια διετία νομίζω ότι σε όσους αγώνες κλήθηκα να εκτελέσω τα καθήκοντα μου το έκανα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε άλλους αγώνες. Νομίζω ότι δέχτηκα την επίθεση επειδή μάλλον ζήτησα να ανοίξει η πόρτα».
Σας επιτέθηκαν όλοι; «Δεν κράτησα ημερολόγιο, φοβόμουν για τη ζωή μου. Με έφτυναν με κλώτσησαν. Με τραβούσαν από τη γραβάτα. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Παρόντες ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής του ραδιοτηλεοπτικού αλλα και της ΔΕΑΒ. Με επισκέφτηκε ο κ.Δημητριάδης και με ρώτησε αν χτύπησα».
Ποσά άτομα βγήκαν από την κλειδωμένη πόρτα των αποδυτηρίων ; «Περίπου δέκα νομίζω»
Ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Ολυμπιακού Βασίλη Δημακόπουλο
Υπήρχαν αστυνομικοί στο περιστατικό; «Ναι»
Άρα θα έχει καταγράφει στην έκθεση της αστυνομίας», λέει ο κ.Δημακόπουλος
Διαβάζει ο κ.Δημακόπουλος την έκθεση της ΔΕΑΒ. “Ο παρατηρητής λέει ότι υπάρχει εξύβριση” είναι αληθή αυτά; «ναι»
Δημακόπουλος: «Δεν λέει τίποτα για απώθηση και μένει μόνο στην εξύβριση, μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν αναγράφεται»;
«Όχι δεν γνωρίζω. Εγώ στον παρατηρητή είπα ότι “είδες τι έγινε, δεν θα σου πω τι να γράψεις”», η απάντηση του κ.Λασκαράκη.
Συνομιλούσατε με κάποιους παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός ; «Ναι, η δίκη μου συμπεριφορά ήταν όπως θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν την καλύτερη συμπεριφορά, συνέχιζαν να μου αποδίδουν κατηγορίες ότι είμαι στημένος και ότι είμαι τσιράκι του Μπέου. Φυσικά κάποιοι είχαν μια χαρά συμπεριφορά»
Η ύβρις προς τους διαιτητές είναι συνηθισμένο γεγονός; «Είναι αλλά εδώ ήταν πολύ έντονη και επιφέρει ποινές».
Τώρα δέχεται ερωτήσεις από τον άλλο δικηγόρο του Ολυμπιακού Αργύρη Λίβα
Μετά από πόση ώρα έγινε η επίθεση: «Η επίθεση έγινε περίπου 3-4 λεπτά».
Ο κ.Λίβας λέει ότι ο παρατηρητής γράφει ότι “η εξύβριση έγινε κατά την είσοδο τους στο χώρο“. «Είπατε ότι δέχτηκαν επίθεση η αποστολή και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ… »
«Εγώ είδα ανθρώπους από την αποστολή της ΑΕΚ να απωθούνται και έτρεξα να φύγω» , η απάντηση του Περικλή Λασκαράκη.
Λίβας : «Το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήταν ισοπαλία ενώ στο τέλος η γηπεδούχος είχε χάσει άρα η ένταση ήταν μεγαλύτερη στο τέλος. Είχατε κανένα πρόβλημα στο τέλος»;
«Αισθανόμουν σούπερ! Μα είναι δυνατόν; Φυσικά φοβόμουν και φοβάμαι ακόμα», απαντάει ο Λασκαράκης.
Υπήρχε παρεμπόδιση στο έργο σας μισή ώρα μετά το παιχνίδι; «Όχι δεν με παρεμπόδισε κανένας. Αλλά το έκαναν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα», η απάντηση του κ.Λασκαράκη στη νέα ερώτηση που δέχτηκε από τον κ.Λίβα.
Πότε φύγατε από το γήπεδο; «Τα μεσάνυχτα, συνοδεία αστυνομικών που με πήγαν από το γήπεδο μέχρι το αυτοκίνητο μου. Φυσικά και φοβόμουν όταν έφυγα, τρομοκρατημένος ήμουν, και ακόμη είμαι. Τι λέτε, να αισθανόμουν Σούπερμαν;»

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Γιάννης Βρέντζος πλησίασε τον νομικό εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ. Ο διευθύνων σύμβουλος ερυθρόλευκων, αναφερόμενος στον β’ παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη ο οποίος κατέθεσε για την υπόθεση, είπε χαμηλόφωνα στον Αχιλλέα Μαυρομάτη: «Είστε γελοίοι που φέρατε σήμερα αυτόν τον μάρτυρα εδώ». Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος του «δικέφαλου του Βορρά» δεν έδωσε συνέχεια και τον αγνόησε.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365