Έξαλλος ο Σαββίδης για τον ΔΟΛ, κατήγγειλε αδιαφάνεια!
Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε όπως ήταν φυσιολογικό από δημοσιογράφους να κάνει ένα σχόλιο για τη σημερινή κατοχύρωση της κυριότητας του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχε και ο ίδιος μέσω της Dimera. 

Ο ίδιος άφησε αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στον πλειοδοτικό διαγωνισμό κα επισήμανε το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με το ότι τα χρήματα της εγγυητικής προερχόταν από την Κύπρο αν και κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβαίνει. «Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;» είπε χαρακτηριστικά. «Πρώτα χτυπάω τις πόρτες για να μου ανοίξουν, μετά κλοτσάω» είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας. 

Παράλληλα τόνισε ότι θα βάλει 25 εκ. ευρώ στο Mega και σημείωσε ότι θα δώσει 8 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού, απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα συνδιοικήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μεσω του ΔΟΛ κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του σταθμού. 

Τόνισε επίσης πως δεν θα αφήσει το Mega να πτωχεύσει και ότι έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε παράλληλα σαφές μήνυμα προς τους μετόχους που έφεραν σε αυτήν την κατάσταση το κανάλι ότι πρέπει να πληρωθούν εργαζόμενοι, κράτος, τρίτοι και τράπεζες και οι μέτοχοι όχι. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και για ποιο λόγο το Mega και είπε χαρακτηριστικά «επειδή θέλω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα το πρωί να με ξυπνάει όπως με ξυπνούσε η μητέρα μου. “Παιδί μου σήκω μην κοιμάσαι πολύ”». Εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη: 

«Εγώ καταλαβαίνω για ποιο λόγο εκνευρίζει ο Σαββίδης. Είμαι ένας από εσάς. Ακόμη και αν δε με δέχεστε ως έναν από εσάς, αλλά είμαι ένας από εσάς, με τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα και αγάπη για αυτό το λαό, αλλά με τη δικιά μου αντίληψη για κάποια πράγματα. Δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να πληρώσουμε τους ανθρώπους του MEGA. Δεν είναι έγκλημα όταν λέω ότι πρέπει να αφαιρέσουμε το βάρος των χρεών. 

Ο όμιλος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μου είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το MEGA. Είναι 98 εκατ. στις τράπεζες και άλλα 100 εκατ. σε άλλους δανειστές. 

Όποιοι έχουν αμφιβολία ας μου δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω. Για ποιο λόγο το MEGA; Επειδή θέλω το μεγαλύτερο κανάλι της Ελλάδας το πρωί να με ξυπνάει, όπως με ξυπνούσε η μητέρα μου. Μου έλεγε "Ψυχή μου σήκω, μην κοιμάσαι, μην κοιμάσαι πολύ" Εγώ θέλω την ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι. 

Εμείς χτες μαθαίνουμε ότι μόνο ελληνικές τράπεζες μπορούν να δώσουν εγγύηση για να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Και μάλιστα, υπάρχει υποχρεωτικός όρος η επιτροπή, στην οποία υπάρχουν 10-15 άτομα, να πει την άποψή της για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης. Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια δημοσιότητα από τη μια και η άλλη είναι κλειστή διαδικασία; Οι πληροφορίες είναι μυστικές, η εταιρεία που έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό, δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια και δεν εξασφάλισε την απόλυτη μυστικότητα. Δεύτερον μας δηλώνουν ότι την Κυπριακή εγγυητική δεν μπορούμε να τη δεχτούμε. Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Τι σημαίνει να συνδιοικήσω; Έχω 20%. Ο κύριος Μαρινάκης έχει 22%. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει 35%, αλλά δεν είμαστε στη ζούγκλα. Ποιος θα διοικήσει και πώς θα διοικήσει; Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι θα διαχειριστεί όλα τα θέματα το Διοικητικό Συμβούλιο. Για να μπορέσεις να διοικήσεις την εταιρεία, πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας. 

Θέλω να δω πάρα πολύ ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών μπροστά στις κρατικές τράπεζες και αν θα τις διαγράψουν. Θα απαιτήσω αύριο η Ευρωπαϊκή Κοινότητα να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους παλιννοστούντες, δεν πληρώνει συντάξεις ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές».

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε εδώ

INSTAGRAM

Follow @ PAOK365